• NSensationele Artiesten
 • NEenvoudig & snel boeken
 • NEerlijke prijzen
 • NErkend boekingskantoor

Lange Frans boeken?

Het land van...
Lange Frans boek je bij Sensation Bookings. Of het nu een optreden voor een bedrijfsfeest, festival, tentfeest, verjaardag of ander evenement is.
Het boeken van de door jou gewenste artiest doe je eenvoudig & snel bij Sensation Bookings. Je vindt hier alles over de kosten, mogelijkheden en lengte van een optreden.

Lange Frans inhuren voor een optreden?

Vanaf € 3.495,- Excl. 9% BTW en Buma
Een artiest boeken voor jouw (bedrijfs)feest of evenement? Boek Lange Frans door gebruik te maken van het (vrijblijvende) aanvraagformulier en wij gaan direct voor je aan de slag met het opstellen van een passend aanbod.
 • Details
 • }Vanaf 1 x 30 minuten

  Duur optreden

 • zIncl. geluid tot 500 personen

  Geluid

 • Bezetting: 1

Alles over Lange Frans

Soort Artiest: NL Top Artiesten / Rappers

Het land van...

Wanneer Frans Frederiks in 1997 begint met rappen is hij 17 jaar en zit nog op het vwo. Geïnspireerd door artiesten als def p en extince vormt hij samen met zijn buurjongen Bart Zeilstra het duo Lange Frans & Baas B. Het sleutelwoord is plezier! Iedere vrije middag wordt besteed aan het schrijven van teksten, iedere euro aan het professionaliseren van de zelfgemaakte studio. Vanaf de eeuwwisseling treedt het duo steeds vaker naar buiten. Het resulteert in onder andere vele prijzen bij talentenjachten, maar ook de publieksprijs tijdens de grote prijs-finale in 2001. De bal gaat rollen als in 2003 de eerste straatremix uitkomt, zonder hulp van een label of distributiemaatschappij worden er duizenden exemplaren door het land verspreid. De straatremix leidt daarmee tot de geboorte van een hele nieuwe generatie toonaangevende rappers. Inmiddels is Frans vergevorderd met zijn studie bedrijfskunde. Hij merkt steeds duidelijker waar zijn ware passie ligt: muziek. Een jaar voor de eindstreep stopt hij met zijn studie om alles te richten op zijn muziekcarrière. Een goede keuze, blijkt al snel. Van het underground succes van de straatremixes is het een kleine stap naar landelijke bekendheid.

In 2003 verschijnt het album Supervisie waar de tack Moppie op staat, een pakkende single die maandenlang niet van de tv en radio is af te slaan. Het daarop volgende nummer Zinloos wordt zelfs een nummer één hit en laat de maatschappelijk betrokkenheid zien. De single is een eerbetoon aan alle slachtoffers van zinloos geweld; de opbrengsten gingen volledig naar het goede doel. In de daarop volgende jaren gaat het zo mogelijk nog voortvarender. TMF Award, 3FM Award, Essent Award, Edisons, noem de prijzen maar op of Lange Frans en Baas B slepen ze in de wacht. In 2005 betekent het geëngageerde Het land van.. een nieuwe nummer één hit, en het gelijknamige tweede album wordt eveneens een succes. In 2008 verschijnt Verder, het laatste album van het duo. De maatschappelijke single Kamervragen maakt duidelijk dat ondanks het succes er niets aan de sociale betrokkenheid is ingeleverd. Het nummer schopt het zelfs tot de nationale politiek en leidt tot Kamervragen.

Ondertussen liet Lange Frans zich ook al steeds vaker in zijn eentje zien. Vanaf 2005 verzorgde hij bijvoorbeeld elke vrijdag het weekoverzicht bij de radioshow van Giel Beelen op 3FM, werkte hij mee aan
meerdere tv programma’s zoals tweemaal de Beste Zangers van Nederland, jurylid voor het Junior Songfestival, twee keer coach bij Buma Music Academy, jurylid van het SBS6 programma ‘Bloed, Zweet & Tranen’ , was tijdelijk te horen als ‘Nachtgroet’ bij RTL Late Night maar ook presenteerde hij voor Veronica programma’s zoals Vegas Voyage en Fobiac. Frans zijn solo debuut album Levenslied komt uit via Top Notch. De single Zing voor me met Thé Lau betekent zijn eerste nummer één hit als soloartiest.

De afgelopen jaren brengt Frans tracks uit op onder zijn eigen label. Het album ‘Zwart’ en de EP’s ‘Dominee & Tovenaar’ en ‘Lente Equinox’ zijn daar de resultaten van. De videoclip van de single Lockdown werd na het behalen van 1 miljoen weergave verwijderd van YouTube. In voorjaar 2020 lanceert Frans een spraakmakende podcast ; ‘Lange Frans de Podcast’ met uiteenlopende gasten zoals Karel van Wolferen, Adèle van der Plas, en Wybren van Haga. In het najaar van 2020 besluit youtube het gehele account van Lange Frans te verwijderen.

Boek nu Lange Frans

Vraag vrijblijvend een optreden van Lange Frans aan. Onze Booking Agents gaan direct voor u aan de slag met het opstellen van een passende offerte.

"*" geeft vereiste velden aan

Gewenst Soort Optreden:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen / F.A.Q.

Bij het boeken van een artiest komt vaak meer kijken dan het boeken alleen. Hieronder een opsomming van veel gestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Aarzel dan ook niet een neem contact met ons op.

Wat kost een optreden van Lange Frans?
De prijsindicatie voor een optreden is: Vanaf € 3.495,-.
Hoe lang duurt een optreden van Lange Frans?
De lengte van een optreden is: 1 x 30 minuten.
Met hoeveel personen treed Lange Frans op?
De bezetting bestaat uit: 1 perso(o)n(en).
Waar is Lange Frans voor te boeken?
Bijvoorbeeld voor een .

Lange Frans in beeld

Van grootste hit tot live beeld van een optreden. Een video zegt vaak meer dan duizend woorden en geeft je een goede indruk van wat je kunt verwachten bij een écht optreden.

Uitgelichte DJ’s, Artiesten en Bands

Ook te boeken bij Sensation Bookings.

Prijs op aanvraag

Chipz

Ch!pz is back