• NSensationele Artiesten
 • NEenvoudig & snel boeken
 • NEerlijke prijzen
 • NErkend boekingskantoor

Henk Damen boeken?

Op Vleugels Van De Liefde
Henk Damen boek je bij Sensation Bookings. Of het nu een optreden voor een bedrijfsfeest, festival, tentfeest, verjaardag of ander evenement is.
Het boeken van de door jou gewenste artiest doe je eenvoudig & snel bij Sensation Bookings. Je vindt hier alles over de kosten, mogelijkheden en lengte van een optreden.

Henk Damen inhuren voor een optreden?

Vanaf € 1.295,- Excl. 9% BTW en Buma
Een artiest boeken voor jouw (bedrijfs)feest of evenement? Boek Henk Damen door gebruik te maken van het (vrijblijvende) aanvraagformulier en wij gaan direct voor je aan de slag met het opstellen van een passend aanbod.
 • Details
 • }Vanaf 1 x 30 minuten

  Duur optreden

 • zIncl. geluid tot 350 personen

  Geluid

 • Bezetting: 1

Alles over Henk Damen

Soort Artiest: Volks Artiesten

Op Vleugels Van De Liefde

Henk Damen, geboren 15 augustus 1980 in ‘s-Hertogenbosch, heeft een aantal jaren geleden op een ouderwetse manier bij zijn platenmaatschappij een langdurig contract afgedwongen, doordat hij “live” ging zingen voor de A&R mensen van het destijds beroemde Nederlandse label Dino Music, die onmiddellijk onder de indruk waren van zijn talenten en zijn unieke stemgeluid. Henk was daarvoor nog profvoetballer bij FC Den Bosch.

Toen hij door trainer Hans Kraay Jr. werd gevraagd als spits tot diens voetbalelftal FC Ophemert toe te treden, zegde Henk toe, maar als tegenprestatie vroeg hij Hans zijn demo bij enkele kopstukken in de muziekwereld neer te leggen. Zo geschiedde en werd hij voorgesteld aan Tom Peters, waarna ze gezamenlijk begonnen te werken aan zijn verdere carrière.

Na een aantal jaren een LTS-opleiding “schilderen” gevolgd te hebben, lonkte niet de schilderskwast, maar werd Henk Damen, 16 jaar jong, profvoetballer bij FC Den Bosch, waar hij op zijn 17e het eerste elftal haalde! Na 2 seizoenen in de Eredivisie gevoetbald te hebben, heeft hij toch definitief gekozen voor de entertainment-wereld, door in de weekends op verschillende podia Nederlandstalige titels ten gehore te brengen, meestal in het voorprogramma van bekende artiesten en combineerde hij vooralsnog het zingen met een voetbalcarrière.

Henk Damen’s grote voorbeelden in de muziek zijn de Nederlandse zangers Frans Bauer en Rene Froger en natuurlijk ook zangeres Marianne Weber.
Zijn grootste hobby’s zijn vissen, voetballen en Nederlands–talige muziek.
Zijn eerste CD-single uit het voorjaar van 2002, “Ik Droom M’n Hele Leven Van Jou”, heeft bij het Nederlandse publiek de definitieve doorbraak geforceerd voor dit talent op Nederlandstalig zang-gebied: Henk Damen!
Zijn destijds in 2002 verschenen debuutalbum “Zomerliefde”, geproduceerd door Tom Peters heeft wekenlang in de Album Top 100 gestaan.

Zijn tweede album Liefde Is…, verscheen in 2004 als en zoals de titel al doet vermoeden is het een album over de liefde in al haar facetten. Op dit album bevinden zich een aantal onvervalste feestnummers, zoals ‘Zolang Sterren Stralen’, ‘Alle Meisjes Zijn Mij Even Lief’ en ‘Vanavond Is Het Feest’, waarop de Brabantse gezelligheid die Henk van huis uit heeft meegekregen de boventoon voert.

“Ik denk dat iedereen wel eens voelt wat ik voel. Het verschil is dat ik erover zing. Heel veel mensen herkennen zichzelf in mijn liedjes, en dat vind ik heel belangrijk“, aldus Henk.

Alhoewel hij nog steeds supertrots is op dat album in zijn geheel, staan er natuurlijk een aantal persoonlijke favorieten op: vanzelfsprekend ‘M’n Kleine Jochie’, waarop hij zijn liefde voor zijn pasgeboren zoon bezingt; maar ook ‘Mama, de Allerliefste Van De Hele Wereld ’, een eerbetoon aan zijn moeder, dat Tom Peters op speciaal verzoek schreef; en het zigeunerlied ‘La Mama, Mijn Zigeunerkoningin’.

Een kant-en-klare verklaring voor zijn voortdurende succes heeft Henk niet, maar hij heeft wel z’n vermoedens. “Ik denk dat het belangrijk is hoe je met je fans omgaat. Ik maak altijd tijd voor een praatje en deel altijd handtekeningen uit. Daar komt bij dat ik echt de tijd neem om te groeien als artiest. Ik ben er nooit van uitgegaan dat ik binnen drie maanden beroemd zou zijn. Ik ben nu bijna twintig jaar bezig en nu pas begin ik te merken dat ik steeds populairder word. Ik ben ervan overtuigd dat als je echt heel goed je best doet en goede liedjes maakt, dat je je als artiest enorm kan blijven ontwikkelen.”

In november 2006 verscheen zijn 3e album. De eerste single uit dat album ‘Dans Een keer Met Mij’ bereikte de top 30 van de Hitparade. In 2007 werd de titel ‘Wat Een Lekker Ding’ met succes op single uitgebracht en in 2008 kwam Henk met zijn tot nu toe grootste Hit uit zijn carrière ‘Ik Wil Jou Voor Altijd’, welke al enige weken in de top 20 van de Mega charts staat genoteerd. In 2010 heeft hij het album ‘Laat Mij Alleen’ uitgebracht. In 2011 heeft Henk Damen een “Het Beste Van…” uitgebracht met daarop al zijn grootste hits. Dit werd gevolgd door de albums ‘Vandaag Begint M’n Leven’ (2013) en ‘een Moederhart’ (2015) met zijn hit ‘Mijn Zigeunermeisje’ en het duet met de Zangeres Zonder Naam (‘Jongen’).

In 2016 verrast Henk met zijn hit ‘Wie Denk Jij Wel Wie Je bent’ gevolgd door de mooie ballad ‘Trouw Met Mij’ die Henk uitbracht ter ere van zijn huwelijk met Nathalie. Zijn laatste singles zijn o.a. ‘Comment Ca Va’ en eind 2019 kwam Henk met de track ‘Julia’ .

In oktober 2021 heeft Henk een contract ondertekent bij Main Music en gaat hij een exclusieve samenwerking aan met Emile Hartkamp en Norus Padidar. Op het label Cornelis Music verschijnt op 22 oktober de eerste single ‘De Mooiste Sterren Aan De Hemel’.

Boek nu Henk Damen

Vraag vrijblijvend een optreden van Henk Damen aan. Onze Booking Agents gaan direct voor u aan de slag met het opstellen van een passende offerte.

"*" geeft vereiste velden aan

Gewenst Soort Optreden:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen / F.A.Q.

Bij het boeken van een artiest komt vaak meer kijken dan het boeken alleen. Hieronder een opsomming van veel gestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Aarzel dan ook niet een neem contact met ons op.

Wat kost een optreden van Henk Damen?
De prijsindicatie voor een optreden is: Vanaf € 1.295,-.
Hoe lang duurt een optreden van Henk Damen?
De lengte van een optreden is: 1 x 30 minuten.
Met hoeveel personen treed Henk Damen op?
De bezetting bestaat uit: 1 perso(o)n(en).
Waar is Henk Damen voor te boeken?
Bijvoorbeeld voor een .

Henk Damen in beeld

Van grootste hit tot live beeld van een optreden. Een video zegt vaak meer dan duizend woorden en geeft je een goede indruk van wat je kunt verwachten bij een écht optreden.

Uitgelichte DJ’s, Artiesten en Bands

Ook te boeken bij Sensation Bookings.

Prijs op aanvraag

Chipz

Ch!pz is back