• NSensationele Artiesten
  • NEenvoudig & snel boeken
  • NEerlijke prijzen
  • NErkend boekingskantoor

Hoe heten deze artiesten in het dagelijks leven?

Booking Blog

Daar staat de artiest, op het podium. Voor het podium staan hordes gillende fans die de artiestennaam roepen. Maar hoe heten de artiesten wanneer ze niet op het podium staan. Wanneer ze thuis met hun familie zijn of met vrienden een verjaardag vieren.

Wanneer je aan de fans vraagt hoe de artiest met zijn eigen naam heet, zijn er slechts een aantal echte trouwe fans die dit weten. De meeste zijn fan van hun alter ego, de persoon op het podium en de muziek die zij maken. Wat er buiten het podium zich afspeelt is minder belangrijk. Al wordt dit steeds meer onder een vergrootglas gelegd met alle juice 2022…

Terug naar de persoonlijke namen van een aantal bekende artiesten. Hoe zou je ze in het dagelijks leven mogen noemen? Weet jij dit voor bijvoorbeeld Bizzey, Freddy Moreira en Kraantje Pappie? We zetten een aantal artiestennamen vs. persoonlijke namen welke in het dagelijks leven worden gebruikt op een rijtje:

Bizzey, Leendert Roelandschap
Freddy Moreira, Emilio Sedoc
Donnie, Donald Scloszkie
Kraantje Pappie, Alex van der Zouwen
Lil Kleine, Jorik Scholten
Snelle, Lars Bos
Ronnie Flex, Ronell Langston Plasschaert
Frenna, Francis Junior Edusei
Def Ryhmz, Dennis Bouwman
Miss Montreal, Sanne Hans
Kafke, Kevin Verhoeven
Glennis Grace, Glenda Hulita Elisabeth Batta
Rolf Sanchez, Roelof Wienk
Nielson, Niels Littooij
Snollebollekes, Rob Kemps
Davina Michelle, Michelle Davina

Maar hoe werkt dit dan als je artiest bent en iedereen roept je artiestennaam en kent je zoals je op het podium staat? Doe je je artiesten jas uit, zet je je masker af en ben je dan als artiest weer jezelf of werkt dit compleet anders?

In een video waarbij Kraantje Pappie dit aan Bizzey vroeg gaf hij een heel herkenbaar antwoord voor vele andere artiesten. Thuis is thuis. Zodra hij thuis is na een optreden is het Leendert in plaats van Bizzey. In zijn huis zijn dan ook geen awards, gouden platen of andere muzikale prijzen terug te vinden welke hij in zijn carrière heeft gewonnen. Het is een act, een alter ego en soms een heel ander persoon voor artiesten wie zij op het podium zijn vs. wie zijn in het dagelijks leven zijn. Dit probeer je zoveel mogelijk gescheiden te houden, maar dit is natuurlijk niet altijd even makkelijk. Stiekem zit er natuurlijk altijd een klein beetje van jezelf ook in de artiest(ennaam).