• NSensationele Artiesten
 • NEenvoudig & snel boeken
 • NEerlijke prijzen
 • NErkend boekingskantoor

Nielson boeken?

Sexy Als ik Dans
Nielson boek je bij Sensation Bookings. Of het nu een optreden voor een bedrijfsfeest, festival, tentfeest, verjaardag of ander evenement is.
Het boeken van de door jou gewenste artiest doe je eenvoudig & snel bij Sensation Bookings. Je vindt hier alles over de kosten, mogelijkheden en lengte van een optreden.

Nielson inhuren voor een optreden?

Prijs op aanvraag Excl. 9% BTW en Buma
Een artiest boeken voor jouw (bedrijfs)feest of evenement? Boek Nielson door gebruik te maken van het (vrijblijvende) aanvraagformulier en wij gaan direct voor je aan de slag met het opstellen van een passend aanbod.
 • Details
 • }Vanaf 1 x 20 minuten

  Duur optreden

 • zExcl. techniek / geluid

  Geluid

 • Bezetting: 1

Alles over Nielson

Soort Artiest: NL Top Artiesten

Sexy Als ik Dans

Nielson is een Nederlandse zanger, rapper en liedjesschrijver, die in 2013 doorbreekt in het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Hij scoort top 10-hits met Beauty & De Brains, Sexy Als Ik Dans, IJskoud en Hoe, een duet met Miss Montreal.

Niels Littooij wordt op 28 december 1989 geboren in Dordrecht. Hij wil graag rapper worden en meldt zich aan bij de Herman Brood Academie in Utrecht. Daarna wint hij in 2008 de Rotterdamse variant van Kunstbende, wat hem een optreden oplevert in het voorprogramma van hiphopduo The Opposites. Al snel wordt Littooij opgemerkt door kinderzender Nickelodeon, die hem rekruteert voor de popgroep Zirkus Zirkus, samen met Sherman Doesburg en danseres Sigourney Korper. Het drietal brengt in 2009 het album In De Tent uit, geproduceerd door Phil Wilde, in de jaren negentig het brein achter de housegroep 2 Unlimited. De single 17 & Smoorverliefd is in 2009 een flinke hit en ook Bij Je Zijn uit 2010 doet het goed. Na de Toontje Lager-cover Stiekem Gedanst gaat de groep in 2011 uit elkaar.

Littooij gaat solo onder de naam Nielson en doet in 2012 mee aan de talentenjacht De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Douwe Bob wint weliswaar de finale, maar ook de solocarrière van de dan 22-jarige Littooij maakt daarmee een vliegende start. Het nummer Beauty & De Brains is die zomer een grote hit. Er volgen nog enkele succesvolle singles, waaronder duetten met Miss Montreal (Hoe) en Bløf (Mannenharten, uit de gelijknamige film). Nielsons debuutalbum Zo Van Aaah Yeah verschijnt in maart 2014 en komt binnen op de tweede plek van de Album Top 100, onder Promises Of No Man’s Land van Blaudzun. De single Sexy Als Ik Dans is in de nazomer van 2014 een top 10-hit.

Sexy Als Ik Dans staat echter niet op Nielsons eerste album, maar op de opvolger, Weet Je Wat Het Is uit 2016. Dit album komt op nummer 3 in de verkooplijst binnen. De plaat bevat samenwerkingen met Guus Meeuwis, Paul de Munnik en Jiggy Djé. Datzelfde jaar trouwt Littooij met zijn jeugdliefde Hanna Verduijn. De muzikant gaat wat meer de diepte in op zijn derde album, Diamant uit 2018. De single IJskoud wordt al in november van dat jaar uitgebracht, maar bereikt pas in maart 2019 zijn piekpositie in de charts. In de zomer die erop volgt, is Nielson te zien op festivals als Concert At Sea en Dutch Valley. Naast zijn eigen werk is Nielson ook te horen op tracks van Ali B, Kris Kross Amsterdam en Tabitha.

Boek nu Nielson

Vraag vrijblijvend een optreden van Nielson aan. Onze Booking Agents gaan direct voor u aan de slag met het opstellen van een passende offerte.

"*" geeft vereiste velden aan

Gewenst Soort Optreden:
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Veel gestelde vragen / F.A.Q.

Bij het boeken van een artiest komt vaak meer kijken dan het boeken alleen. Hieronder een opsomming van veel gestelde vragen. Heb je nog andere vragen? Wij beantwoorden ze graag!

Aarzel dan ook niet een neem contact met ons op.

Wat kost een optreden van Nielson?
De prijsindicatie voor een optreden is: Prijs op aanvraag.
Hoe lang duurt een optreden van Nielson?
De lengte van een optreden is: 1 x 20 minuten.
Met hoeveel personen treed Nielson op?
De bezetting bestaat uit: 1 perso(o)n(en).
Waar is Nielson voor te boeken?
Bijvoorbeeld voor een .

Nielson in beeld

Van grootste hit tot live beeld van een optreden. Een video zegt vaak meer dan duizend woorden en geeft je een goede indruk van wat je kunt verwachten bij een écht optreden.

Uitgelichte DJ’s, Artiesten en Bands

Ook te boeken bij Sensation Bookings.

Prijs op aanvraag

Chipz

Ch!pz is back